Фото УНІАН

Комісія з контролю за файлами Інтерполу прийняла рішення про припинення розшуку екс-міністра енергетики та вугільної промисловості України за часів екс-президента Віктора Януковича – Едуарда Ставицького.

Читайте такожЄС затвердив продовження санкцій проти Януковича та його соратників ще на один рік

Про це повідомив його адвокат Юрій Іващенко на своїй сторінці Facebook.

Відео дня

"У Генеральній прокуратурі України - чорний день. Комісія з контролю за файлами Інтерполу на 99-й сесії прийняла рішення про припинення розшуку Едуарда Ставицького. Сьогодні отримано офіційне підтвердження з Інтерполу і від Комісії з контролю за файлами Інтерполу, що скаргу Едуарда Ставицького опівночі задоволено, його кримінальне переслідування визнано політичним. Комісія взяла до уваги наші аргументи", - зазначив Іващенко.

Як повідомляв УНІАН, Ставицький обіймав посаду міністра енергетики і вугільної промисловості з грудня 2012 року по лютий 2014 року в уряді Миколи Азарова.

Його підозрюють у привласненні, розтраті державного майна шляхом зловживання владою в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

У 2014 році Ставицького було оголошено у розшук через Інтерпол.

У квітні 2016 року головний військовий прокурор України Анатолій Матіос передав міністру юстиції Ізраїлю запит ГПУ щодо вручення повідомлення про підозру Ставицькому, який переховується в Ізраїлі як громадянин цієї держави Натан Розенберг.

6 травня 2016 року деякі ЗМІ поширили інформацію про затримання Ставицького в Ізраїлі. Сам екс-міністр спростував це повідомлення і назвав його фейком.

3 серпня начальник Головного управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що 12 липня Мін'юст Ізраїлю отримав запит на екстрадицію Ставицького. За словами Горбатюка, позитивне рішення питання залежить від протилежної сторони.