Зроблені послом заяви про навчаннях назвали такими, що

Посла України в Мінську Ігоря Кизима викликали в міністерство закордонних справ Білорусі у зв'язку з висловлюваннями щодо навчання "Слов'янське братерство-2017". Про це повідомила прес-служба білоруського МЗС.

"26 червня в МЗС Білорусі у зв'язку з тенденційними висловлюваннями у ЗМІ щодо навчання "Слов'янське братерство-2017" був викликаний посол України в Республіці Білорусь", - сказали в міністерстві.

Читайте такожДипломатичний скандал: посол пояснила візит чиновників з невизнаного Придністров'я до Лондона

Відео дня

Як зазначили в білоруському зовнішньополітичному відомстві, послу України було вказано на те, що зроблені ним заяви не відповідають високому рівню дружніх відносин між Білоруссю і Україною, є некоректними і містять необґрунтовані звинувачення Білорусі в недотриманні заходів довіри і безпеки в регіоні ОБСЄ.

"Увага посла було звернено на те, що вчення "Слов'янське братерство-2017" було проведено у повній відповідності з нормами міжнародного права і зобов'язаннями Білорусі в рамках ОБСЄ. При цьому запрошення військових аташе, в тому числі України, на це вчення було винятково жестом доброї волі з білоруської сторони, що свідчило про високу транспарентності заходу", - підкреслили в МЗС.

Читайте такожПосол Британії назвала проведення військових навчань для ЗСУ пріоритетом її уряду на цей рік

Зазначимо, раніше Кизим заявив, що запрошеним на військове навчання Білорусі, Росії та Сербії "Слов'янське братерство-2017" військовим аташе "влаштували показовий фарс" і "театралізована вистава", а самі навчання пройшли в іншому місці, куди не запросили жодного спостерігача" і закликав Мінськ до відкритості на навчаннях.