фото un.org

України продовжить участь у миротворчих операціях Організації Об’єднаних Націй, незважаючи на збройну агресію Росії, а також співпрацюватиме з Організацією за іншими напрямками.

Як повідомили УНІАН у прес-службі президента України, про це Петро Порошенко сказав під час виголошення спільної заяви з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем за результатами переговорів.

Президент подякував генеральному секретарю ООН за візит в Україну на його запрошення, а також за можливість на початковому етапі діяльності на посаді керівника Організації обговорити напрямки співпраці на майбутнє.

Відео дня

«Така увага з боку керівника такої відповідальної міжнародної організації, як ООН, вкрай важлива для нас, беручи до уваги безпрецедентні виклики, які стоять перед Україною», - підкреслив Порошенко.

Читайте такожГенеральний секретар ООН обіцяє забезпечувати підтримку миру в Україні

Президент запевнив Гутерреша у повній підтримці з боку України. За його словами, Україна, як одна з країн-засновниць ООН, і надалі підтримуватиме Організацію на всіх напрямках її діяльності.

«Хочу наголосити, що навіть в умовах збройної агресії Росії проти нашої держави, Україна продовжує брати активну участь в операціях ООН з підтримання миру та безпеки. Хочу запевнити, що ви і далі можете твердо на нас розраховувати», - підкреслив Порошенко.

Глава держави зазначив, що України робить помітний внесок у діяльність ООН у питаннях захисту прав людини, роззброєння, економічного та соціально-економічного розвитку. Крім того, в повному обсязі виконує свої фінансові зобов’язання перед бюджетом Організації.

«Своєю активною роботою в Раді безпеки ООН наша держава засвідчила, що є надійним та прогнозованим партнером, який твердо та неухильно дотримується Цілей і Принципів Статуту ООН та норм міжнародного права», - сказав президент.

Глава Української держави повідомив, що під час зустрічі з генеральним секретарем дуже детально обговорив напрямки співпраці, координації діяльності України та ООН.

Читайте такожГенсек ООН закликав дотримуватися "хлібного перемир'я" на Донбасі

«Мені приємно було почути від пана генерального секретаря повну підтримку України», - зазначив президент.

Порошенко також подякував Гутеррешу за координацію і допомогу в реалізації реформ, які здійснює Україна.

«Ми домовилися посилити цю координацію. Ми домовилися про те, що на конкретних напрямках ООН зможе підвищити координацію і зробити конкретні кроки для розширення співпраці», - додав він.