Добкін висловив думку, що його справа

Захист народного депутата від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна оскаржив рішення Печерського районного суду Києва про його арешт з альтернативою застави в розмірі 50 мільйонів гривень. Про це депутат повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ми подали і зареєстрували в апеляційному суді апеляційну скаргу. Ми будемо вимагати скасування претензій прокуратури в плані пред'явлення мені такого запобіжного заходу, як арешт або альтернатива - застава", - сказав він.

Також Добкін висловив думку, що його справа "до суду не доживе".

Відео дня

Читайте такожДобкін заявив, що Швейцарія припинила проти нього санкції

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 13 липня дала згоду на позбавлення депутатської недоторканності, затримання і арешт Добкіна.

Генпрокуратура вбачає в діях Добкіна ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га землі в Харкові нормативною вартістю понад 220 млн грн.

Добкін відкидає всі звинувачення і запевняє, що Харківська міськрада не приймала протизаконних рішень, коли він був мером міста.

15 липня суд постановив заарештувати депутата до 14 вересня з можливістю внесення застави в розмірі 50 млн грн. Заставу за Добкіна внесли співголова "Опозиційного блоку" Борис Колесніков і народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський.