Луценко вважає справедливим рішення Верховної Ради та уряду про підвищення зарплат прокурорів / фото УНІАН

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що у серпні його зарплата збільшиться з 49 тис. до 94 тисяч гривень.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«З початку моєї роботи на посаді генпрокурора я заявив, що підвищення зарплат прокурорів можливе лише після відчутної активізації нашої роботи. В минулому році правоохоронці виявили і відправили до суду 1739 корупціонерів і повернули до бюджету 10 млрд грн. За півріччя 2017 року ми відправили до суду 1202 корупціонера і поповнили бюджет рекордними 45 млрд грн», - повідомив він.

Відео дня

Читайте такожЖурналісти оприлюднили захмарні зарплати чиновників Мін'юсту (документ)

Саме тому, наголосив Луценко, він вважає справедливим рішення Верховної Ради та уряду про підвищення зарплат прокурорів. Відтак, за його словами, прокурор ГПУ залежно від вислуги отримуватиме 20-34 тис. грн (було 16-23), прокурор регіональної та місцевої - 14-26 тис. грн (9-14). «Оклад генпрокурора і його заступників уряд прирівняв до керівників інших правоохоронних органів. Відтак я отримаю за серпень 94 тис. грн (було 49). Знаю, це багато. Вважаю, що я ці гроші відпрацьовую», - наголосив Луценко. Він також додав, що вирішив щомісяця 24 тис. грн виділяти на благодійні цілі пораненим в АТО.