Закон про реінтеграції Донбасу дасть президенту право вводити воєнний стан і в інших регіонах / фото Міністерство оборони України

Закон про реінтеграцію Донбасу дасть президенту право вводити воєнний стан і в інших регіонах. Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна "Привіт самоврядування: що приховують перехідні положення законопроекту про реінтеграцію Донбасу".

Читайте такожПорошенко анонсує найближчим часом оприлюднення закону про реінтеграцію Донбасу

"Статтю, що регламентує порядок введення воєнного стану, пропонується доповнити параграфом, норми якого дають президенту право вводити воєнний стан й на інших територіях України, а не тільки у зоні АТО, припиняти на цих територіях роботу органів місцевого самоврядування і вводити військові адміністрації", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Як наголошується, у разі введення воєнного стану для відновлення суверенітету України над окупованою територією Донецької та Луганської областей, повноваження всіх органів влади, згідно із законопроектом, припиняються.

Зокрема, припиняється й дія військових адміністрацій. "Керівництво територіями, на яких введено воєнний стан, буде здійснювати спільний оперативний штаб ЗСУ під загальним командуванням Генштабу ЗСУ", - йдеться у матеріалі.

Як повідомляв УНІАН, представник президента в парламенті Ірина Луценко не відкидає, що законопроект про реінтеграції Донбасу буде представлений після повернення президента України Петра Порошенка зі Сполучених Штатів Америки.