Генсек НАТО Єнс Столтенберг / REUTERS

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вкотре закликав Росію у повному обсязі виконати Мінські домовленості й підтвердив позицію Альянсу стосовно того, що Крим є невід'ємною частиною України.

Про це генсек Альянсу заявив на зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим на полях Генеральної асамблеї ООН сьогодні у Нью-Йорку, передає власний кореспондент УНІАН.

Читайте такожЛавров пожалівся на відсутність просування ідеї Путіна щодо миротворців на Донбасі

Відео дня

"Щодо України я закликав до повного виконання Мінських домовленостей і підтвердив принципову позицію НАТО стосовно того, що Крим є частиною України", - сказав Столтенберг після зустрічі.

За його словами, сторони обговорили широке коло питань, включаючи зменшення військових ризиків, прозорість та ситуацію в Україні.

"Я підкреслив, що НАТО віддане зниженню ризиків та прозорості, у тому числі шляхом модернізації Віденського документа ОБСЄ. У світлі російських навчань "Захід-2017" я закликав Росію продемонструвати більшу прозорість щодо своїх військових навчань", - повідомив генсек Альянсу.

При цьому Столтенберг зазначив, що Рада НАТО-Росія є важливим форумом для діалогу та підвищення прозорості. "Міністр Лавров і я домовилися продовжувати діалог", - додав він.