Ксенія Собчак / REUTERS

Телеведуча Ксенія Собчак, яка висловила намір поборотися за пост президента РФ, заявила про можливість виплати компенсацій Україні за окупацію, руйнування Донбасу і загибель людей, а також має намір перший візит в разі перемоги на виборах здійснити до України. Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це вона сказала під час спілкування з українськими журналістами.

«Безумовно, мова може йти про якісь компенсації. Виведення (російських сил) і неучасть у воєнних діях», - сказала Собчак.

Вона наголосила, що Росія не повинна бути стороною конфлікту, оскільки зараз, незважаючи на запевнення російської влади, де-факто це відбувається.

Відео дня

Читайте такожСобчак лякає наслідками повернення Криму Україні: у Росії почнеться громадянська війна

Як зазначила Собчак, конфлікт на Донбасі був спровокований Росією, і зараз ситуація погіршилася, хоча спочатку війну було роздуто «штучно», аби «відволікти від Криму».

«Інструктори, добровольці та вся ця складна система, що нібито нас там немає, а насправді зрозуміло, що ми там є. Все це має бути виведено за межі (України)», - заявила вона.

За словами Собчак, Росія повинна закінчити війну, і це «вже стане великим вирішенням проблеми».

«Проблема наших країн в тому, що ми чекаємо капітуляції один одного, а це неможливо. Наше завдання - домовитися», - сказала вона і відзначила, що важливі не виплати, а хто зробить перший крок і попросить вибачення. «Росія має за що просити вибачення в України, і я особисто можу, хоча не я ухвалювала ці рішення», - сказала Собчак.

На питання, куди вона хотіла б здійснити перший візит у разі перемоги на президентських виборах, Собчак відповіла: «До України».

Як відомо, Собчак також заявила, що питання про повернення окупованого Криму Україні має вирішуватися на новому визнаному в усьому світі референдумі.