Володимир Путін і Ангела Меркель / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін і Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель по телефону обговорили умови відновлення роботи Спільного центру контролю і координації припинення вогню і стабілізації лінії зіткнення сторін (СЦКК) і обмін полоненими на Донбасі.

Читайте такожВихід Росії з СЦКК загрожує зривом "різдвяного перемир'я" на Донбасі - Марчук

Як повідомили УНІАН у прес-службі Кремля, при обговоренні кризової ситуації на сході України Меркель цікавилася причинами виведення російських офіцерів зі складу СЦКК.

Відео дня

Путін, зокрема, зазначив, що українська влада довгий час «шляхом різних обмежень і провокацій цілеспрямовано ускладнювала умови перебування російських військових і виконання ними своїх обов'язків».

«На наші неодноразові пропозиції щодо врегулювання неприйнятної ситуації реакції не послідувало», - заявив Путін.

Лідери Росії та Німеччини погодилися продовжити обговорення відкритих питань, вирішення яких необхідно для відновлення повноцінної роботи СЦКК. Домовлено, що помічники лідерів двох країн додатково опрацюють умови, які зробили б можливим повернення російських офіцерів до складу цієї структури.

Крім того, Путін і Меркель висловилися на користь швидкої реалізації ініціативи щодо взаємного обміну утримуваних осіб сторонами конфлікту на Донбасі, а також підтримали оголошене Контактною групою Різдвяне перемир'я.