Президент України Віктор ЮЩЕНКО заявляє, що Генеральна прокуратура планує вчергове звернутись до Російської Федерації щодо видачі людей, причетних до його отруєння у 2004 році.

Як передає кореспондент УНІАН, про це В.ЮЩЕНКО сказав сьогодні під час прес-конференції.

“Генпрокуратура ще раз звернеться для завершення вже справи по факту отруєння кандидата ЮЩЕНКА у 2004 році”, - сказав він, додавши, що “ми підійшли до того моменту, коли люди, які це творили, мають предстати перед національною судовою системою”.

Відео дня

В.ЮЩЕНКО зазначив, що троє осіб, які запрошували його до себе в день отруєння та пригощали стравами, на сьогодні є громадянами Росії і нині перебувають у Москві.

Президент зауважив, що Генпрокуратура зверталась до РФ ще коли ці люди були громадянами України і просила передати їх Україні відповідно до міждержавної угоди про сприяння у розслідуванні кримінальних справ. “На жаль, позитивної дії ми не отримали. Разом із ними там ще півтора десятка тих людей, які потрібні по інших справах українським правоохоронцям”, - сказав В.ЮЩЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, ще раніше В.ЮЩЕНКО заявляв, що розслідування справи про його отруєння завершене, однак гальмується з боку Росії, де переховуються організатори отруєння.

"Розслідування завершене, прокуратура залучила близько 1000 свідків. Я сам кілька разів ходив до Генпрокуратури давати свідчення", - сказав В.ЮЩЕНКО.

"Люди, які безпосередньо організували моє отруєння, знаходяться вже чотири роки в Москві. Я тричі звертався до Президента Росії і просив, щоб їх допитали українські слідчі. Слідчі готові провести допит в нашому посольстві в Москві", - заявив В.ЮЩЕНКО.

"До підозрюваних відносяться колишній заступник голови СБУ, кухар та особа з обслуговування. Ці всі люди знаходяться в Москві", - стверджує Президент.