Михайло Єжель
Міністр оборони України Михайло ЄЖЕЛЬ сьогодні в Севастополі представив керівному складу флоту нового командувача Військово-морських сил Збройних Сил України віце-адмірала Віктора МАКСИМОВА.

Як передає кореспондент УНІАН, М.ЄЖЕЛЬ зачитав указ Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА від 17 березня про звільнення з посади командуючого ВМС адмірала Ігоря ТЕНЮХА і зарахування його в розпорядження міністра оборони України.

Він також повідомив, що іншим указом Президента України від 17 березня командуючим ВМС України призначено В.МАКСИМОВА.

Відео дня

Представляючи В.МАКСИМОВА на новій посаді, міністр зазначив, що він за 6 років перебування на посаді першого заступника командувача українських ВМС став відомий всьому флоту «як людина, яка зробила дуже багато для того, щоб наші ВМС були».

М.ЄЖЕЛЬ висловив упевненість в тому, що новий командувач робитиме все можливе, щоб Військово-Морські сили зайняли гідне місце як серед видів Збройних Сил України, так і серед флотів світу.

Міністр акцентував увагу керівного складу флоту на пріоритетних завданнях, які сьогодні стоять перед національними ВМС і в цілому перед Збройними Силами України.

М.ЄЖЕЛЬ подякував колишньому командуючому ВМС України І.ТЕНЮХУ за роботу. Як сказав міністр, за той час, коли І.ТЕНЮХ очолював флот, «у Військово-Морських силах відбулися значні зміни, проведено величезну роботу».