До рішення Конституційного Суду щодо направленого сьогодні Верховною Радою проекту Закону «Про внесення змін до Конституції України (щодо термінів повноважень Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів)» будуть «високі європейські вимоги».

Таку думку висловив в інтерв`ю УНІАН політолог Дмитро ВИДРІН.

«Я думаю, що Конституційний Суд швидко розгляне, оскільки всі розуміють, що постійно тлумачити Конституцію двозначно не можна, потрібно іноді тлумачити однозначно і за тими вимогами, яких вимагає Європа», - сказав Д.ВИДРІН.

Відео дня

За його словами, Європейський Союз завжди більш педантичний до муніципальних, ніж до центральних проблем України. Він відзначив, що Європа «закрила очі» на формування коаліції у Верховній Раді, вважаючи це внутрішньою справою парламенту, проте ЄС не мовчатиме у разі порушення прав місцевих громад щодо термінів виборів.

Тому, відзначив Д.ВИДРІН, до рішення Конституційного Суду щодо внесення змін до Основного Закону в частині термінів повноважень парламенту Криму, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів будуть «високі європейські вимоги».

Політолог прогнозує у зв`язку з цим, що постанову КС буде винесено швидко, і місцеві вибори відбудуться цього року.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 1 квітня, ВР направила до Конституційного Суду законопроект про встановлення однакових термінів повноважень (по 5 років) місцевих рад і голів міст і сіл, і призначення їх виборів на 27 березня 2011 року.