Депутат Верховної Ради від «Народної самооборони» Юрій ГРИМЧАК просить генерального прокурора Олександра МЕДВЕДЬКА перевірити законність нагородження Президента Віктора ЯНУКОВИЧА відзнакою Міністерства внутрішніх справ «Вогнепальна зброя».

Про це УНІАН повідомили у прес-службі партії «Народна самооборона».

За словами Ю.ГРИМЧАКА, зброю В.ЯНУКОВИЧ та інші цивільні особи отримали із рук міністра внутрішніх справ Анатолія МОГИЛЬОВА.

Відео дня

У листі до генпрокурора Ю.ГРИМЧАК зазначив, що порядок нагородження цією вогнепальною зброєю регламентується Дисциплінарним статутом органів внутрішніх справ України, який був затвердженим законом. В цьому законі, зокрема, сказано: «Відзнакою Міністерства внутрішніх справ «Вогнепальна зброя» має право нагороджувати міністр внутрішніх справ України за сумлінну службу, особливі заслуги в боротьбі зі злочинністю та охороні громадського порядку осіб начальницького складу».

Разом із тим депутат вказав, що «до рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ належать особи, які перебувають у кадрах Міністерства внутрішніх справ і яким присвоєно спеціальні звання, встановлені законодавством».

«Звідси зрозуміло, що ні Президент України, ні жодна інша цивільна особа не є особою начальницького складу органів внутрішніх справ і, відповідно, не може бути нагородженою відзнакою МВС «Вогнепальна зброя»», - заявив Ю.ГРИМЧАК.

В зв’язку з цим депутат просить генпрокурора в разі підтвердження інформації про порушення законів міністром МВС А.МОГИЛЬОВОМ притягти його до відповідальності за перевищення службових повноважень.