Бізнесмен, народний депутат від Партії регіонів Рінат АХМЕТОВ готовий купити матері вбитого журналіста Георгія Гонгадзе Лесі ГОНГАДЗЕ квартиру.

Про це заступник глави Адміністрації Президента України Ганна ГЕРМАН повідомила в ефірі програми Шустер Live на ТРК “Україна”.

За її словами, Р.АХМЕТОВ висловив таку пропозицію, дізнавшись, що мати загиблого журналіста живе «в комунальній квартирі, де є спільний туалет і три п’яниці живуть».

Відео дня

Г.ГЕРМАН зазначила, що Р.АХМЕТОВ, «довідавшись від мене про таку страшну ситуацію в її житті, сказав: "Поїдьте до пані Лесі ГОНГАДЗЕ, нехай вона вибере собі найкращу квартиру у Львові, і я готовий сьогодні її купити". За її словами, вона передала Л.ГОНГАДЗЕ цю пропозицію, але та відмовилась. На думку Г.ГЕРМАН, Л.ГОНГАДЗЕ «дуже скромна людина, вона дуже скромна жінка і сказала, що це, мабуть буде не пасувати, коли я це візьму, бо таких бідних немолодих жінок в Україні дуже багато, і це буде несправедливо».

"Я думаю, що навіть без її волі, ми зробимо це. Рінат Леонідович АХМЕТОВ висловив таку добру волю - помогти матері", - сказала вона.

Г.ГЕРМАН також наголосила, що за ці роки ніхто не подумав, як вдова журналіста Мирослава ГОНГАДЗЕ сама виховує дітей.

«Я думаю, що ми повинні зібрати кошти і для навчання Гіїних дітей, бо я знаю, що Мирося там мало заробляє», - зазначила вона. За словами Г.ГЕРМАН, «її одного заробітку для дітей не вистачить».