Угода про асоціацію між Євросоюзом та Україною може бути підписана вже до кінця цього року. Таку думку висловив глава Адміністрації Президента України Сергій ЛЬОВОЧКІН сьогодні в АП під час зустрічі з журналістами.

Як передає кореспондент УНІАН, зокрема, за словами чиновника, це може відбутись на саміті Україна-ЄС в листопаді.

“Є всі підстави для цього”, - сказав С.ЛЬОВОЧКІН, додавши, що “деталі опрацьовуються”.

Відео дня

За його словами, це буде стратегічний універсальний документ, в якому буде чітко вказано параметри співпраці, а вже після цього сторони продовжать опрацьовувати проблемні питання, що стосуються візового режиму та зони вільної торгівлі, з тим, щоб досягнути остаточних домовленостей.

Як повідомляв УНІАН, в Брюсселі 15 вересня пройшло пленарне засідання в рамках шістнадцятого раунду переговорів між Україною та Європейським Союзом щодо укладення Угоди про асоціацію. Сторони продовжили обговорення неузгоджених положень розділів Угоди стосовно преамбули, політичного діалогу, юстиції, свободи і безпеки, а також інституційних, загальних та прикінцевих положень. Сторони також обговорили перспективи впровадження Програми всеохоплюючої інституційної розбудови.

Досягнуто домовленості провести наступне пленарне засідання у рамках 17-го раунду переговорів у листопаді 2010 року в Києві.