Фракція Партії регіонів підтримує пропозицію Президента України Віктора ЮЩЕНКА щодо надання Універсалу національної єдності статусу закону.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав сьогодні в інтерв’ю журналістам заступник керівника фракції Партії регіонів Михайло ЧЕЧЕТОВ.

Він вважає справедливими зауваження Президента України, що положення Універсалу національної єдності не виконуються, і “регіони” підтримують прагнення глави держави, щоб положення цього універсалу закріплені як закон.

Відео дня

М.ЧЕЧЕТОВ зазначив, що на сьогодні, «наприклад, пані ТИМОШЕНКО відмовляється підписувати цей Універсал, і вона вважає, що його виконувати не потрібно, оскільки це незаконно». «Тому ми повністю погоджуємося з Президентом України, що для того, аби примусити політиків типу ТИМОШЕНКО та інших, які не визнають Універсал.., щоб його окремі положення формалізувати шляхом внесення поправок в окремі закони», - сказав М.ЧЕЧЕТОВ.

Він зазначив, що після цього «ні пані ТИМОШЕНКО, ні інші політики, які не ставили підпис під Універсалом, які, мабуть, вважають, що вони живуть в іншій країні, будуть зобов’язані його виконувати».

В той же час М.ЧЕЧЕТОВ підкреслив, що це буде закон, і за статусом він нижчий, ніж Конституція України. За його словами, положення цього закону повинні кореспондуватися із Конституцією.

М.ЧЕЧЕТОВ прогнозує, що впродовж цього тижня в комітетах ВР будуть опрацьовані законопроекти, які стосуються положень Універсалу національної єдності.

До цього регіонал додав, що коаліція готова вносити зміни до закону про Кабінет Міністрів України.

Як передає кореспондент УНІАН, за словами М.ЧЕЧЕТОВА, «життя показало, що окремі моменти потребують коригування, і це відчув і Кабінет Міністрів, це відчули депутати і Президент України». Він також повідомив, що на Погоджувальній раді лідерів фракцій парламенту прийнято рішення розглянути поправки до даного закону, які внесені народними депутатами, урядом та Президентом України.

М.ЧЕЧЕТОВ також повідомив, що у четвер, 19 квітня, ВРУ планує розглянути в другому читанні і прийняти закон про Фонд держмайна України. Він наголосив, що це закон, “на який чекає країна вже декілька років і який з політичних мотивів не могли прийняти”.

За словами М.ЧЕЧЕТОВА, цього тижня також передбачається розглянути законопроект про акціонерні товариства, який мав би «розрядити ситуацію на акціонерному ринку». На його переконання, це необхідно зробити для того, щоб зняти конфлікти, які виникають, зокрема, між міноритарними і великими акціонерами.