Перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр ТУРЧИНОВ не боїться інформації, яка може бути оприлюднена у WikiLeaks щодо його діяльності під час перебування на високих державних посадах.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив в інтерв’ю 5-му каналу.

"Що стосується моєї персони, то мені не соромно за жоден крок, який я робив на посаді чи в Службі безпеки, чи в Кабінеті міністрів. За кожен свій крок, за кожну дію я готовий відповідати", - сказав він.

Відео дня

При цьому, на думку О.ТУРЧИНОВА, навряд чи можуть виникнути питання до нього. О.ТУРЧИНОВ зауважив, що йому як колишньому керівнику СБУ дуже дивно, що США, маючи потужний ресурс, в том числі силовий, не змогли забезпечити захист таємної інформації. "Дуже дивно що це листування гуляє зараз по інтернету як, перепрошую, освідчення в коханні. Я здивований цим викидом інформації і вважаю, що зараз непрофесійно працюють силові структури США", - сказав він.

Також О.ТУРЧИНОВ наголосив, що його дуже здивувала інформація про те, що, за словами власника "РосУкрЕнерго" Дмитра ФІРТАША, той мав тісні зв’язки з колишнім Президентом України Віктором ЮЩЕНКО. "На жаль, тут ставляться крапки над "і" чому так активно ЮЩЕНКО захищав газові угоди компанії "РосУкрЕнерго", - додав він.

Як повідомлялося, проект WikiLeaks здобув широку популярність завдяки публікаціям із 2006 по 2009 роки сотень тисяч секретних документів, що стосуються дій армії США в Іраку та Афганістані. Остання серія витоку WikiLeaks була опублікована 28 листопада 2010 року. Вона включала близько 250 тисяч депеш, складених американськими дипломатами, які працювали в різних країнах світу. Серед цих матеріалів - документи, що загрожують репутації владних структур різних країн світу, зокрема Китаю і Росії. Згадуються також і прізвища відомих політиків з України.

Засновник WikiLeaks Джуліан АССАНЖ став фігурантом внутрішнього розслідування, яке проводиться Міністерством юстиції США й Пентагоном. Його було також оголошено в міжнародний розшук за запитом Швеції.