Делегація Парламентської Асамблеї Ради Європи вимагає негайно скасувати підписку про невиїзд для лідера партії «Батьківщина» Юлії ТИМОШЕНКО.

Про це заявили члени делегації ПАРЄ під час зустрічі з Ю.ТИМОШЕНКО, повідомили УНІАН у прес-службі «Батьківщини».

«Українська влада прямує в інший бік від демократії. Політично вмотивоване переслідування опозиції, зокрема Юлії ТИМОШЕНКО, не відповідає стандартам ЄС та викликає занепокоєння в Європі», - наголосив президент фракції Європейської народної партії та християнських демократів в ПАРЄ Люка ВОЛОНТЕ.

Відео дня

«Ми засуджуємо такі дії української влади. Не можна обмежувати політичну діяльність опозиції. В першу чергу ми вимагаємо негайно припинити ганебну для цивілізованих країн підписку про невиїзд та закликаємо Президента Віктора ЯНУКОВИЧА та його уряд покласти край цьому свавіллю», - сказав він.

У свою чергу Ю.ТИМОШЕНКО повідомила делегації ПАРЄ про розвиток ситуації в нашій державі, а саме: зростаючий тиск на журналістів та громадянське суспільство, підпорядкування Адміністрації Президента судової системи України, систематичне порушення Конституції та законів.

«Усі справи проти членів опозиції сфабриковано Адміністрацією Президента. В Україні відбувається розправа над політичними опонентами влади», - наголосила вона.

Як додали в “Батьківщині”, до складу делегації ПАРЄ входять президент фракції ЄНП та християнських демократів в ПАРЄ Л.ВОЛОНТЕ (Італія), співдоповідач Моніторингового комітету ПАРЄ з питання виконання Україною обов`язків і зобов`язань перед Радою Європи Марієтта де ПУРБЕ-ЛУНДІН (Швеція), член парламенту Франції, віце-президент фракції ЄНП в ПАРЄ Жан-Клод МІНЬЙОН (Франція) та голова Регламентного комітету ПАРЄ ЕГІДІЮС ВАРЕЙКІС (Литва).