Лідер партії "Наша Україна" В’ячеслав КИРИЛЕНКО специфікою цьогорічної виборчої кампанії називає її позачерговість та недовготривалість.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні на прес-конференції у житомирському прес-клубі.

"Специфіка кампанії в тому, що вона позачергова та коротка і відбувається за видозміненим виборчим законодавством, яке далеко не завжди покращене", - сказав В.КИРИЛЕНКО.

Відео дня

За його оцінкою, в багатьох моментах це законодавство погіршене, особливо в питаннях запровадження бар’єру явки виборців, що "є повним анахронізмом, оскільки є поверненням у радянські часи, коли ходити на вибори було обов’язком кожного громадянина, а не правом як у європейському світі".

"Ця норма діє лише для цих позачергових виборів, від чого нам не краще", - сказав В.КИРИЛЕНКО.

Він також наголосив на необхідності одразу ж після виборів докорінно змінювати згадане виборче законодавство та зазначив, що норма по голосуванню на дому може бути використана для фальсифікацій виборчого процесу.

"Нам вдалося в останній момент, перед самим голосуванням, внести норму про те, що форма і спосіб голосування на дому встановлюється Центрвиборчкомом. Тому ми думаємо, що це передбачатиме спеціальну медичну довідку", - сказав політик.

Він також наголосив на тому , що "виборче законодавство погіршене і через вимогу до прикордонників надати до дільничних комісій списки тих, хто виїхав за кордон, і про повернення цих людей в Україну за три дні до виборів".