Голова центрального виконкому партії «Наша Україна» Сергій БОНДАРЧУК переконаний, що колишній Президент України Віктор ЮЩЕНКО не повинен давати свідчень під час судового розгляду справи екс-прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО.

Про це С.БОНДАРЧУК сказав у коментарі УНІАН.

Зокрема, на його думку, В.ЮЩЕНКО не повинен свідчити, допоки кримінальні процеси проти опозиційних політиків та екс-урядовців в країні не будуть повернуті в правові рамки, а обвинувачувані не будуть звільнені з незаконного арешту.

Відео дня

С.БОНДАРЧУК поінформував, що в понеділок, 8 серпня, президія політради партії «Наша Україна» прийме рішення звернутися до Віктора ЮЩЕНКА як лідера партії з такою пропозицією.

«Колишній Президент та лідер Помаранчевої революції не повинен стати іграшкою в руках влади і своєю участю легітимізувати політичну розправу», – заявив С.БОНДАРЧУК.

«Це стосується не тільки ТИМОШЕНКО, але й ЛУЦЕНКА, ДІДЕНКА та інших осіб, яких безпідставно на багато місяців позбавлено свободи, а отже, й права повноцінно захищати свої інтереси в суді. На відміну від мажорних призвідників смертельних ДТП, ці люди не становлять суспільної небезпеки, не ховаються та співпрацюють із слідством. Їх неправове ув’язнення свідчить про те, що в країні діє вибіркове судочинство, яке влада використовує як інструмент політичної боротьби з опонентами», - підкреслив «нашоукраїнець».

«Влада стрімко скочується до авторитаризму, відверто зневажаючи конституційні права громадян. Тому сьогодні усі демократичні політичні та громадські сили мають разом діяти для того, що захистити свободу і справедливість в нашій країні», - зазначив С.БОНДАРЧУК.