У Донецьку комуністи обіцяють «нагнітати обстановку», щоб обласна рада дозволила вивішувати в день Перемоги 9 травня червоні прапори разом з Державним прапором України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні на прес-конференції в Донецьку народний депутат, перший секретар Донецького обкому Компартії України Микола КРАВЧЕНКО:

Коментуючи той факт, що 23 лютого депутати Донецької обласної ради не включили до порядку денного чергової сесії питання про можливість використання червоного прапора в дні вшанування Перемоги, оскільки використання червоного прапора не відповідає нормам законодавства України і рішенню Конституційного Суду, М.КРАВЧЕНКО висловив переконання, що облрада незабаром змінить своє рішення.

Відео дня

«Я впевнений, що депутати це питання проголосують! Ми нагнітатимемо обстановку так, щоб якомога більше людей дізналося про це. І перед 9 травня проголосують», - сказав народний депутат.

Він засудив дії депутатів Донецької облради 23 лютого в цьому питанні.

«У Донецьку добалакалися практично до того, що червоний прапор – поза законом, і «регіонали» цю пропозицію відставили. Важко щось коментувати в цьому питанні, але я вам чесно скажу: просто соромно і образливо. Не можна ж до такого ступеня слатися перед ким, я не знаю., - заявив М.КРАВЧЕНКО. - Ми в будь-якому разі доб`ємося цього рішення на наступній сесії облради».

Як повідомляв УНІАН, 17 червня 2011 року Конституційний Суд України оголосив рішення про те, що використання Прапора Перемоги під час офіційних заходів разом з Державним прапором України суперечить Конституції.

Відповідне рішення було прийняте за поданням народного депутата, лідера УНП Юрія КОСТЕНКА.