Олександр Попов
«Київ – столиця. Жити тут престижно, але непросто. Перш за все, якщо взяти до уваги високий темп життя і високі столичні ціни. І найбільше труднощів зазнають кияни з обмеженими можливостями. Через ці обставини вони мають порівняно низькі доходи. А звідси і менші можливості для гідного, повноцінного життя. Тому обов`язком влади має стати створення умов для кращого медичного забезпечення, навчання й роботи людей з обмеженими можливостями», – сказав Олександр Попов під час зустрічі з членами Координаційної ради міських громадських організацій інвалідів.

 «Я попросив організувати цю зустріч тому, що мені важливо почути вас, почути ваші пропозиції щодо того, що в першу чергу має робити влада», – підкреслив градоначальник.

Як повідомляє прес-служба КМДА, Київська міська державна адміністрація шукає нові форми роботи з людьми, чиї фізичні можливості обмежені через недугу. З ініціативи голови КМДА Олександра Попова напрямки, які потребують негайного реагування з боку міської влади, будуть тепер визначати самі інваліди.

Відео дня

Як повідомлялося, Київська міськдержадміністрація визначила пріоритетом 2012 року соціальну підтримку найбільш вразливих верств населення. Зокрема, за словами О. Попова, цього року в бюджеті в 14 разів збільшено суму на щомісячну матеріальну допомогу малозабезпеченим. Зокрема, її отримують 13 тис. дітей-інвалідів та 34 тис. інвалідів з пенсією менше 1200 грн. Поточного року майже в п`ять разів збільшено видатки на оздоровлення пільговиків, втричі більше грошей витратять на засоби реабілітації інвалідів.

Велику увагу міська влада приділяє й соціальній реабілітації інвалідів. Зокрема, цього року в Києві відкриється Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Всі зупинки швидкісного трамвая та міської електрички обладнуються ліфтами для підвезення інвалідів. Новий наземний транспорт, який закуповується за кошти міськбюджету, повністю пристосований для пересування людей з обмеженими фізичними можливостями. Йде робота із залучення вітчизняних і зарубіжних інвестицій для розвитку київських підприємств, на яких працюють люди з обмеженими можливостями. «Необхідна реальна інтеграція людей з обмеженими можливостями у відкритий ринок праці», – сказав Олександр Попов.

На думку керівництва КМДА, одним із першочергових завдань міської влади залишається рівень медичного забезпечення громадян з обмеженими фізичними можливостями. «Пропоную об`єднати зусилля міської влади і громадських організацій для формування переліку проблем, що вимагають негайного вирішення та пошуку шляхів їх вирішення», – сказав Олександр Попов.