Азаров

Український народ не підтримує колишнього прем’єра Юлію Тимошенко, і ніяких протестів проти рішення суду в її справі немає, заявив прем’єр-міністр Микола Азаров в інтерв’ю агентству Reuters, повідомляє Радіо Свобода.

Якби український народ вважав, що її засудили незаконно, «ви б побачили зовсім інше», заявив він.

Ті, хто хотів би «зробити з Тимошенко символ борця за демократію», мають «подивитися на факти», які, за його словами, виявили швейцарське, американське чи російське правосуддя. І «то ж були не політичні звинувачення, то були все кримінальні злочини», сказав Азаров, не уточнивши, які саме «злочини» Тимошенко, наразі не встановлені судами, він має на увазі.

Відео дня

Прем’єр наголосив, що «нікому б не радив» говорити з Україною «мовою погроз, бойкоту, демаршів» – за його словами, це не дасть нічого позитивного в розвиток відносин із Києвом. «Україна – велика країна, вона має всі можливості самій вирішувати всі свої проблеми», – зазначив він.

Азаров також вважає, що сотні тисяч людей, які прибули до України на Євро-2012, «на власні очі пересвідчилися, що в Україні є і демократія, і свобода слова, і ніхто не порушує права людини через її або переконання, або колір шкіри».