Юрій КостенкоЛідер Української народної партії, представник блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Юрій КОСТЕНКО заявляє, що “Партія регіонів сама готує масовані фальсифікації під час позачергових виборів, але при цьому найголосніше кричить: «Тримай злодія!».

Як повідомили УНІАН у прес-службі УНП, про це він наголосив під час перебування у Львівській області, коментуючи заяви представників Партії регіонів про намір або не взяти участь у виборах, або масово оскаржити їхні результати.

“Парія регіонів не зійде з дистанції, але результат для неї навіть у Донецькій, Луганській областях та АР Крим не будуть райдужними”, - прогнозує Ю.КОСТЕНКО.

Відео дня

Причиною цього він називає “небажання виборців на сході, особливо малих підприємців та шахтарів, голосувати за Партію регіонів”. “Говорячи про фальсифікації, Партія регіонів сама готує масовані фальсифікації, бо у східних областях поки що не розвинута демократична політична система, а тому опонентам біло-синіх справді важко проконтролювати результати виборів”, – зазначив Ю.КОСТЕНКО.

При цьому лідер УНП нагадав, що “на виборах 2006 року саме Партія регіонів найбільшою мірою спричинилася до фальсифікацій результатів виборів у Донецькій, Луганській областях та АРК”. “Такий сценарій готується і на нинішні вибори”, – вважає Ю.КОСТЕНКО.

На його переконання, "розмови про масові фальсифікації, здатні впливати на результати виборів у загальнонаціональному масштабі, припиняться тоді, коли в Україні відбудеться становлення політичних партій в європейському значенні цього слова, - з розгалуженою мережею осередків на низовому рівні".

"Поки ми маємо справу з віртуальними політичними проектами, які існують лише у телерекламі, до того часу зберігатиметься загроза, що результати виборів "встановлюватиме" або адмінресурс, або криміналітет", - зазначив Ю.КОСТЕНКО.