Джон Теффт під час брифінгу у Харкові. 14 травня

Як повідомили УНІАН у прес-службі партії "Народна самооборона", про це він заявив під час зустрічі із захисниками Ю.Луценка – дружиною Іриною Луценко та адвокатом Ігорем Фоміним – у Посольстві Сполучених Штатів Америки в Україні.

Т.Мелія висловив занепокоєння з приводу обмеження Ю.Луценка у спілкуванні із адвокатами, порушення його конституційних прав на приватне життя.

За словами І.Луценко, заступник держсекретаря США також занепокоєнний загальною політичною ситуацією в Україні і наголошує на тенденції посилення тиску на ув’язнених опозиційних політиків.

Відео дня

На цю тему: Адвокат побоюється, що вирок Євросуду з'явиться, коли Луценко вже відсидить

У свою чергу, посол США в Україні Джон Теффт, який також брав участь у зустрічі, повідомив захисникам, що вже звертався до відповідних установ про можливість зустрічі з Ю.Луценком на території Менської колонії.

У "Народній самообороні" наголосили, що представники США із тривогою оцінюють ситуацію з ув’язненням Ю.Луценка та порушенням його прав. За словами Т.Мелії, питання ув’язнення Ю.Луценка залишається на порядку денному у відносинах США та України.