Микола Мельниченко. Facebook Наталі Тарасовської

Як передає кореспондент УНІАН, про це М.Мельниченко сказав на засіданні Шевченківського райсуду Києва, який розглядає подання про обрання для нього запобіжного заходу.
«На мене тиснули?!», - спитав з подивом М.Мельниченко.

«21 жовтня в США одержав інформацію про підготовлюваний замах і ухвалив рішення купити квитки до України, повідомивши лише адвокату. Я повернувся за власним бажанням, щоб провести всі слідчі дії, щоб відповісти за кожну дію, пройти всі судові процеси для встановлення істини. Я не маю наміру у жодному випадку залишати Україну», - сказав М.Мельниченко.

Як повідомляв УНІАН, 24 жовтня М.Мельниченко повернувся зі США до України і був затриманий співробітниками СБУ в аеропорту "Бориспіль".

Відео дня

За даними прес-центру СБУ, Головне слідче управління СБУ за дорученням Генпрокуратури розслідує кримінальну справу стосовно М.Мельниченка за ч. 2 ст. 328 (розголошування державної таємниці), ч. 1 ст. 358 (підробка документів) і ч. 3. ст. 365 (перевищення службових повноважень).

У вересні 2011 року в рамках кримінальної справи М.Мельниченка було оголошено в розшук за звинуваченням у розголошуванні державної таємниці, підробці документів і перевищенні службових повноважень.

3 серпня М.Мельниченка було затримано в аеропорту Неаполя за ордером, виданим українським бюро Інтерполу. 14 серпня М.Мельниченка було звільнено з в'язниці в Неаполі.