Італійські правоохоронні органи просять Україну надати матеріали та запит на видачу Романюка

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні в інтерв’ю журналістам в Києві заявив керівник Українського бюро Інтерполу Василь Неволя.
“На минулому тижні, в п’ятницю, було затримано В.Романюка. Судом після цього видано санкцію на екстрадиційний арешт. І зараз компетентні органи Італії звернулися з проханням надати відповідні матеріали і запит про видачу В.Романюка”, - сказав він.

За його словами, підставою для відкриття кримінального провадження проти В.Романюка стали виявлені факти розкрадання коштів в сумі майже 40 млн грн.

При цьому В.Неволя підкреслив, що у цій справі немає будь-яких політичних, расових або релігійних мотивів.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 22 березня ц. р. стало відомо, що опозиціонер В.Романюк, який був конкурентом Тетяни Засухи на парламентських виборах 2012 року, затриманий в Мілані за поданням українських правоохоронних органів.

За даними МВС, стосовно В.Романюка відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення в особливо великих розмірах чужого майна) Кримінального кодексу України.

В.Романюк на виборах у ВР переміг Т.Засуху з відривом майже в 10 тисяч голосів, проте після низки судових розглядів Центрвиборчком визнав недійсними результати виборів в окрузі № 94.