Демократичний альянс

15 квітня, о 9:30, біля резиденції президента Віктора Януковича в селі Нові Петрівці відбудеться акція протесту “Нас не злякати”. Про це повідомляє ТВі з посиланням на прес-службу "Демальянсу".

Акція відбуватиметься на підтримку заарештованих активістів "Демальянсу" Василя Гацька та Максима Панова.

“Наша мета – показати режиму, що арештами він нічого не досягне. Арешти – це спосіб посіяти страх у суспільстві, а боягузів легко грабувати та обдурювати. Сьогодні перед кожним із нас стоїть завдання переламати свій страх і змусити владу боятися. Ми закликаємо всіх свідомих українців прийти на акцію протесту і продемонструвати, що ми не боягузи. Чим більше українців скаже Януковичеві, що вони його не бояться, тим швидше він почне боятися нас”, – каже заступник голови "Демократичного альянсу" Віктор Андрусів.

Відео дня

Активісти вважають, що "настала та критична точка, коли політичний режим переступив межу".

"Якщо завтра українці не покажуть президентові, що всіх йому не пересаджати – післязавтра Україна стане Білоруссю і кожного можна буде засадити за ґрати за криве слово чи місцеперебування", – переконані у "Демальянсі".

Учасники акції збираються подарувати Президенту та його охоронцям памперси.

Як відомо, у середу, 10 квітня, поблизу Межигір'я було затримано чотирьох активістів "Демальянсу", які "хотіли допомогти ліквідувати паводок, бо саме через повінь суд заборонив їхню акцію протесту 10 квітня".

11 квітня одному з учасників подій у Межигір'ї, Максимові Панову, суд виніс вирок – 7 діб арешту.

12 квітня активісти вийшли до Межигір'я, вимагаючи розгляду апеляції на рішення суду щодо Панова.

13 квітня голову "Демократичного альянсу" Василя Гацька заарештували на 5 діб за організацію "походу на Межигір'я".