Віктор Янукович

Комісія при Президентові України у питаннях помилування сьогодні розгляне звернення щодо звільнення засудженої екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це УНІАН повідомив один з членів комісії, який побажав залишитись неназваним.

За його словами, сьогодні безпосередньо будуть розглянуті відповіді фахівців з різних інститутів України щодо правових аспектів справи Ю.Тимошенко.

Відео дня

На тему: 30 політологів пояснюють Януковичу, чому треба звільнити Тимошенко

Як повідомляв УНІАН, 18 квітня народні депутати Олександра Кужель, Марія Матіос, Людмила Денісова, Ірина Луценко та Лілія Гриневич передали Президенту Віктору Януковичу прохання про помилування екс-прем’єра Ю.Тимошенко, яке підписали понад 20 жінок-депутатів.

В.Янукович того ж дня взяв його до уваги.

19 квітня клопотання щодо Ю.Тимошенко було передано Комісії при Президентові України з питань помилування.

Комісія повинна його розглянути та внести свої пропозиції главі держави.

Також Ю.Тимошенко просили помилувати колишні урядовці, митці та громадські діячі.

Довідка УНІАН. Ю.Тимошенко засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газової угоди з РФ в 2009 році.

З кінця 2011 року Ю.Тимошенко відбуває покарання в харківській колонії, однак з травня 2012 року вона перебуває на лікуванні в лікарні в Харкові. Проти неї порушено ще кілька кримінальних справ.

Президент України Віктор Янукович 7 квітня після звернення омбудсмена помилував ув'язненого екс-главу МВС Юрія Луценка. Того ж дня він вийшов з колонії.