Яйце на плечі Коморовського

Про це УНІАН повідомила керівник сектору зв’язків з громадськістю УМВС України у Волинській області Оксана Блищик.

«Його не арештовували, а допит проводився в присутності адвоката та прокурора, тому про його порушення прав говорити не доводиться», - додала Блищик.

Наразі відомо, що 21-річний чоловік житель Запорізької області. В Луцьку і області він не перебуває ні на навчанні, ні на роботі.

Відео дня

На тему: Президент Польщі не коментує інцидент з яйцем у Луцьку

Органи прокуратури здійснюють процесуальне керівництво, а слідчий відділ УМВС України у Волинській області проводить розслідування причин та мотиви інциденту.

Як повідомляв УНІАН, 14 липня після богослужіння в костелі святих Петра й Павла у Луцьку, де відбулася спільна молитва і вшанування пам’яті жертв Волинської трагедії, польський президент Броніслав Коморовський підійшов поспілкуватися із вірянами, які чекали на площі. Юнак із натовпу поплескав його по плечу рукою, в якій було роздавлене яйце.

Молодого чоловіка затримали правоохоронці. Вмісту алкоголю у його крові не виявлено. За фактом інциденту розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) - санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на термін до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.