Пет Кокс і Александр Кваснєвський

Як передає кореспондент УНІАН, про це Сушко сказав у коментарі журналістам в Кишиневі.

“Якби джерелом вчорашньої інформації був Президент Янукович або хтось із його оточення, хто має безпосередню інформацію, тоді б можна було сказати, що питання Тимошенко майже вирішено, а так я не бачу підстав для надмірного оптимізму”, - сказав Сушко.

Він вважає позитивом, що сама Тимошенко визнала, що сценарій виїзду на лікування за кордон підходить, оскільки було багато спекуляцій щодо її позиції з цього питання.

Відео дня

“Але спосіб, у який ця інформація була вкинута в публічний простір, зокрема, через Сергія Власенка, який взагалі не має прямого стосунку до цього процесу, дещо насторожує і створює враження, що це певна спроба Кокса і Кваснєвського якщо не йти ва-банк, то принаймні зрушити ситуацію у цьому напрямку”, - сказав Сушко.

На тему: Янукович зацікавлений у вирішенні проблеми Тимошенко як ніхто інший - регіонал

За його словами, керівники Моніторингової місії Європарламенту Пет Кокс та Александр Кваснєвський намагаються вже через публічний простір, озвучивши цей сценарій та отримавши згоду Тимошенко, зрушити процес.

Сушко вважає, що на сьогодні у Президента Віктора Януковича простору для маневру немає. “Зараз коридор визначений і треба ухвалювати рішення”, - додав експерт.

Він зауважив, що сценарій лікування Тимошенко за кордоном обговорювався з Януковичем. “Але твердої гарантії, що так і буде, він ще нікому не давав, і в цьому є певний ризик, що тепер, зіштовхнувшись уже з публічним сценарієм, Янукович опиниться у важкому коридорі, чого він психологічно дуже не любить”, - сказав Сушко.

На його думку, це був ризикований крок з боку Кокса і Кваснєвського. Водночас, експерт зазначив, що в них не було іншого виходу, оскільки це був їхній останній приїзд в Україну до їхнього звіту, який вони мають оголосити 15 жовтня.

“До 15 жовтня їм потрібен результат, тому вони йдуть ва-банк і намагаються таким чином прискорити розв'язання проблеми. Тому про остаточне вирішення було б ще зарано говорити”, - сказав Сушко, додавши, що процес вийшов на фінішну пряму, але чи дійде він до фінішної точки, він не впевнений.

Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня захисник Тимошенко Сергій Власенко оприлюднив заяву екс-прем'єра, у якій йдеться про її згоду виїхати на лікування до Німеччини. Тимошенко пояснила, що прийняла пропозицію про лікування за кордоном заради підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Власенко також повідомив, що Кокс і Кваснєвський 4 жовтня передали Президенту Януковичу клопотання про помилування "для юридичної легалізації можливості виїзду Тимошенко за кордон".