Народні депутати голосують у сесійній залі ВР

Як передає кореспондент УНІАН, після завершення голосування за всі 6 законопроектів, жоден з яких так і не був підтриманий і, відповідно, всі вони вважаються відхиленими, народні депутати з трьох опозиційних фракцій встали зі своїх місць і почали скандувати: “Ганьба!”.

Так, за законопроект позафракційного народного депутата Анжеліки Лабунської «Про внесення змін у статтю 84 Кримінального кодексу України щодо можливості лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі» (реєстраційний номер 3461), проголосували 194 народних депутата із 419, зареєстрованих у сесійній залі. Від фракції Партії регіонів “за” проголосував один депутат, з “Батьківщини” - 89, «УДАРу» — 41, ВО “Свобода” - 35, КПУ - 0, позафракційних - 28.

На тему: Тимошенко закликала голосувати за будь-які єврозакони заради асоціації з ЄС – Яценюк

Відео дня

За законопроект лідерів опозиції Арсенія Яценюка, Віталія Кличка та Олега Тягнибока "Про заборону вибіркового правосуддя та зняття перешкод до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом і його державами-членами" (№3479) проголосували 192 народних депутата із 417, зареєстрованих в сесійній залі. Від фракцій ПР і КПУ “за” не проголосував жоден депутат, “Батьківщина” - 90, «УДАРу» — 41, ВО “Свобода” - 35, позафракційних — 26.

За законопроект позафракційного депутата Сергія Міщенка “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо лікування засуджених за кордоном” проголосували 195 народних депутатів із 418, від ПР “за” проголосував 1, “Батьківщини” - 90, «УДАРу» — 41, ВО «Свобода» - 35, КПУ - 0, позафракційних - 28.

За законопроект позафракційного депутата Володимира Купчака «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо гуманізації законодавства про попереднє ув'язнення та забезпечення конституційних прав і свобод осіб, взятих під варту, осіб, засуджених до позбавлення волі, а також засуджених, які перебувають на лікуванні в закладах охорони здоров'я за межами установ виконання покарань)» (реєстраційний номер 3526) проголосували 193 народних депутати із 417. Від ПР “за” проголосували — 1, “Батьківщини” - 90, «УДАРу» — 40, ВО «Свобода» - 35, КПУ — 0, позафракційні — 27.

За законопроект позафракційного депутата Олега Ляшка «Про звільнення Тимошенко Юлії Володимирівни від подальшого відбування покарання» проголосували 190 депутатів із 417 зареєстрованих. Від ПР “за” проголосував — 1, “Батьківщини” - 90, «УДАРу» - 41, ВО “Свобода” - 35, КПУ — 0, позафракційні — 23.

За законопроект Андрія Кожем'якіна та групи опозиційних депутатів "Про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації принципу гуманізму при виконанні окремих видів покарань" (№3599) проголосували 195 народних депутатів із 415. Від ПР — 1, “Батьківщини” - 90, «УДАРу» — 41, ВО “Свобода” - 35, КПУ — 0, позафракційні — 28.