євромайдан / Фото : 24tv.ua

За перешкоджання діяльності співробітникам СБУ, яких вчора на Європейській площі заблокували мітингувальники, відкрито кримінальне провадження.

Про це УНІАН повідомили у правоохоронних органах, зауваживши, що кримінальне провадження відкрито та внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 343 Кримінального кодексу України (перешкоджання діяльності співробітникам правоохоронних органів кримінального кодексу України).

Подальше розслідування у справі здійснюватимуть органи прокуратури.

Відео дня

Нагадаємо, 25 листопада біля Європейської площі активісти та політики, зокрема Арсеній Яценюк та Юрій Луценко, штурмували мікроавтобус, в якому, за їх словами, сиділи озброєні правоохоронці і вели прослуховування.

Як потім повідомили УНІАН у прес-службі СБУ, В автомобілі, затриманому біля мітингу на Європейській площі увечері 25 листопада, перебували співробітники СБУ.

На тему: Біля Євромайдану активісти та політики штурмують мікроавтобус (фото)

"У транспортному засобі, затриманому мітингувальниками, перебували співробітники СБУ, які відповідно до своєї компетенції виконували завдання із виявлення за допомогою технічних засобів, радіоканалів можливого керування вибуховими пристроями в місцях масового скупчення людей", - зазначили в СБУ, наголосивши, що такі заходи співробітниками служби завжди вживаються в рамках забезпечення антитерористичної безпеки під час всіх масових акцій.

Також в СБУ зауважили, що окремі громадяни "своїми зухвалими діями пошкодили транспортний засіб, техніку яка була в ньому, а також завдали тілесних ушкоджень співробітникам відомства при викотнанні ними службових обовязків, застосувавши в тому числі сльозогінний газ".

В СБУ зазначили, що такі дії відбувалися за безпосередньої участі окремих депутатів.

В СБУ заявили, що "цю заяву слід розглядати як офіційне повідомлення і вона повинна об’єктивно і всебічно розслідуватися відповідними правоохоронними органами".