Бойкот в Луцке / BoycotteInUkraine / facebook.com

Заклики опозиції до бойкоту товарів, які, на їхню думку, виготовляються підприємствами, що належать членам Партії регіонів, безглузді, оскільки такі дії зменшують кількість надходжень до бюджету і безпосередньо впливають на заробітну плату працівників цих підприємств.

Таку думку висловив народний депутат, член парламентської фракції ПР Володимир Олійник в ефірі «5 каналу», повідомляє прес-служба ПР.

«Опозиція (такими закликами) позбавляє прибутку не бізнесмена. Вона позбавляє людей заробітної плати, надходжень до бюджету. Це треба бути божевільним, щоб закликати до таких речей», – відзначив політик.

Відео дня

На його думку, слід, навпаки, заохочувати людей не відмовлятися від українських товарів, а купувати їх.

«Ви краще, навпаки, говоріть, що купуйте українське, незалежно від того, де воно вироблене», – закликав парламентарій.

Читайте такожМережа гіпермаркетів «Епіцентр» заявила про єдність з народом

«Зараз багато говорять про спробу роз'єднати Україну і так далі. І такі заяви (про бойкот українських товарів) – це погано. Такі заяви до добра не доведуть, саме тому Партія регіонів таких закликів собі не дозволяє», – зазначив Олійник.

Як повідомляв УНІАН, в Україні третій місяць тривають акції протесту, що почалися після відмови української влади від підписання Угоди про асоціацію з ЄС наприкінці листопада 2013 року. Після жорстокого розгону «беркутівцями» в ніч на 30 листопада учасників мирної акції на Майдані Незалежності, наступного дня, 1 грудня, на вулиці Києва вийшли сотні тисяч обурених громадян. Того ж дня на вул. Банковій сталися перші зіткнення між учасниками акції протесту і правоохоронцями. Ескалація конфлікту сталася 19 січня 2014 року, коли на вул. Грушевського в Києві почалися зіткнення радикально налаштованих учасників акції протесту з правоохоронцями. Учасники зіткнень, які тривали кілька днів, використовували «коктейлі Молотова», світло-шумові гранати і зброю для стрілянини гумовими кулями. Сотні людей були поранені, сотні – арештовані. Є загиблі.

Практично з початку акцій протесту в Україні стартувала кампанія з бойкоту бізнесу представників Партії регіонів. Зокрема, громадянам роздають листівки з інформацією про бізнес представників ПР із закликом бойкоту останніх. За словами представників опозиції, уникнути бойкоту зможуть ті бізнесмени, які вийдуть з Партії регіонів і дистанціюються від влади.