Дональд Туск уверен, что ждать больше нет смысла / polradio.pl

Глава уряду Польщі Дональд Туск прогнозує підписання політичної частини Угоди про асоціацію України з Європейський Союзом до кінця цього місяця, але після запланованої на 21 березня Ради Євросоюзу.

Як передає кореспондент УНІАН з Варшави, про це він сказав сьогодні на прес-конференції.

Читайте такожТуск назвав заяви Януковича пропагандою, на якій трималися найгірші режими

Відео дня

"День підписання виберемо разом з Києвом, не бачу причин, аби щось дотискати силою. Як будемо готові, то підпишемо. Я би дуже хотів, аби це сталося в березні", - сказав він.

Туск зазначив, що підписання навряд чи відбудеться перед запланованим на наступну п'ятницю засіданням Ради ЄС, пояснивши це тим, що Київ, зокрема, зараз дуже зайнятий через події в Криму.

Як повідомляв УНІАН, на минулих вихідних глава МЗС України Андрій Дещиця висловив сподівання, що політична частина Угоди про асоціацію з ЄС буде підписана 17 березня під час зустрічі глав МЗС держав європейської спільноти або 21 березня - на другий день саміту на рівні глав держав.

Читайте такожТуск вважає російську агресію проти України "найважливішим історичним іспитом Європи"

Водночас 10 березня речниця Верховного представника ЄС із зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон Майя Косьянчич зазначила, що ЄС та Україна ще не визначили дату і місце підписання політичної частини Угоди про асоціацію, робота над цим питанням ще триває.

"Наскільки я знаю, дата ще не визначена на цей момент. Але це має бути вирішено у пріоритетному порядку. Але наразі поки що дати немає", - сказала Косьянчич.