Большая Семерка

Як повідомляє власний кореспондент УНІАН, про це йдеться у так званій Гаагській Декларації, ухваленій лідерами США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Італії, Японії, Канади, а також Президентом Європейської Ради та Президентом Єврокомісії, в якій також підтверджена підтримка суверенітету, територіальній цілісності та незалежності України.

”Міжнародні норми забороняють надбання частини або всієї території іншої держави через залякування або з допомогою сили. Діяти в такий спосіб означає порушувати принципи, на яких заснована міжнародна система. Ми засуджуємо незаконний референдум у Криму, проведений в порушення Конституції України”, - йдеться в Гаагській Декларації лідерів сімки та ЄС.

”Ми також рішуче засуджуємо незаконні спроби Росії анексувати Крим в порушення міжнародних норм і конкретних міжнародних зобов`язань. Ми також не визнаємо анексію”, - йдеться у заяві, ухваленій в Гаазі, текст якої розісланий Європейською Комісією.

Відео дня

Читайте такожЯкщо в G8 є вільне місце, ми готові його зайняти - Яценюк

Сімка та ЄС вітають згоду Росії на надсилання спеціальної моніторингової місії ОБСЄ як ”крок у правильному напрямку”.

”Ми сподіваємося на швидке надсилання місії з тим аби заохотити діалог на місці, знизити напругу та сприяти нормалізації ситуації, і ми закликаємо усі сторони впевнитись, що члени спеціальної моніторингової місії мають належний та безпечний доступ по всій Україні для виконання свого мандату”, - йдеться у Декларації.