REUTERS

Про це в коментарі УНІАН сказав т.в.о. керівника служби розпорядника Державного реєстру виборців Олександр Стельмах.

"Мова йде про тимчасове відключення від реєстру виборців низки районів Донецької області, поки там така незрозуміла ситуація», - сказав він. 

«А що стосується наших спільних з СБУ дій, не знаю... Вони так написали. Насправді зрозуміло, що коли ми заблокували доступ, то значить, СБУ не виконало своїх обов'язків. Адже якби все було правильно, то блокування б не відбулося. А коли ми змушені були закрити доступ, то це означає, що там - складна ситуація", - додав Стельмах.

Відео дня

Також він зазначив, що доступ до реєстру виборців Центрвиборчкомом буде поновлено, як тільки ситуація на місцях нормалізується.

Читайте такожСепаратисти на Донеччині закидали редакцію місцевої газети "коктейлями Молотова"

Крім того, Стельмах зауважив, що закриття доступу до реєстру виборців не означає, що на Донеччині припинено опрацювання баз даних виборців: "Не можна сказати, що актуальність того чи іншого сегменту реєстру виборців у якомусь жахливому стані. Там все одно триває опрацювання. Відомості про виборців подаються суб'єктами подання, і коли ситуація дозволить, вони будуть опрацьовані. До того ж, система реєстру працює по всій країні, і ми можемо діяти хитро в складній ситуації, опрацьовуючи дані у сусідніх відділах. В будь-якому випадку цю ситуацію не можна порівнювати з кримською. Це - тимчасові заходи".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 23 квітня, у прес-центрі СБУ поінформували, що працівники СБУ спільно із співробітниками ЦВК перешкодили спробам отримати незаконний доступ до інформаційних баз даних Держреєстру виборців з метою забезпечення проведення так званого референдуму в Донецькій області.

За словами співробітника прес-центру СБУ Катерини Косарєвої, відділення Держреєстру виборців відключені від загальнодержавного реєстру у містах Слов'янску, Єнакієве, Сніжне, Амвросіївка та Краматорськ Донецької області, до яких намагалися отримати доступ озброєні особи.

Як відомо, з 6 квітня озброєні особи захопили ряд адмінбудівель у деяких містах Донецької області і вимагають провести референдум про статус регіону.