мзс

Україна в черговий раз вимагає від Російської Федерації негайно відвести наступальні підрозділи Збройних Сил РФ від українсько-російського державного кордону.

Про це наголошується в заяві МЗС України, повідомляє департамент інформаційної політики відомства. У ній зокрема зазначається, що «такий крок відповідатиме зобов’язанням російської сторони практичними діями сприяти деескалації напруги в південно-східних областях України в дусі Женевського документа від 17 квітня ц.р.

Читайте такожУ МЗС обурені тим, що Росія мінує українську територію

Відео дня

Подальша концентрація російських військ на кордоні з Україною в умовах чинного рішення Ради Федерації РФ щодо використання Збройних сил РФ в Україні створює реальну загрозу для загострення ситуації на Сході України. Існує небезпека того, що озброєні угруповання проросійських сил в цій частині України зможуть використати фактор присутності російських військ поблизу кордону, щоб спровокувати їх введення на територію України».

В заяві також акцентується увага на те, що «Україна виступає за мирне врегулювання ситуації в південно-східних регіонах нашої держави та рішуче налаштована на виконання Женевського документа, підтверджуючи це своїми практичними діями».

Читайте такожМЗС сподівається, що Росія надасть свої докази виконання Женевської угоди

«Присутність підрозділів Збройних сил України в східних областях нашої держави направлена виключно на захист громадян, незалежно від їхньої національності. Більше того, їх приведення у бойову готовність є закономірною реакцією на погрози застосування сили та агресії проти територіальної цілісності нашої держави, які останнім часом лунають від офіційних представників Російської Федерації», підкреслюється в заяві.