Кравчук / Michał Józefaciuk

Про це заявив перший Президент України Леонід Кравчук

Нема сьогодні, на його думку, головнішого завдання, як забезпечити проведення президентських виборів і не дати можливості зовнішнім ворогам та п’ятій колоні зірвати їх.

Читайте такожВсі президенти незалежної України, крім Януковича, поклали квіти до Вічного вогню в Києві

Відео дня

На думку Кравчука, першочерговими кроками нового глави держави мають стати переможне завершення антитерористичної операції, роззброєння проросійських банд, негайне ухвалення рішень з децентралізації влади та передача повноважень громадам, районам та областям, запровадження нової регіональної політики, підписання економічної частини Угоди про політичну асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС.  

Головним стратегічним завданням майбутнього президента Кравчук вважає забезпечення повноправного членства України в Європейському Союзі.

«Було б добре, - зазначає перший Президент, - якби люди обрали Президента вже 25 травня, тобто у першому турі.  Це аналогічна ситуація до початку 90-х рр. минулого століття, коли ми виборювали державну незалежність. Тоді також треба було обрати Президента, щоб консолідувати націю, стабілізувати ситуацію в країні та дати відсіч тим, хто піддавав сумніву право нашого народу на свободу. І люди це прекрасно зрозуміли. В 1991 р. Президента обрали за один тур. Сподіваюся, що так само буде і цього разу. Це стане найкращою відповіддю Путіну та його агентурі».