Сепаратисты требовали

12 травня ввечері В Донецькій області відбувся мітинг поблизу пункту пропуску «Успенка». Участь у ньому взяли близько 30 місцевих жителів. Вони висували вимогу про "перепідпорядкування" прикордонників самопроголошеній "Донецькій народній республіці". Після проведення переговорів пікет завершився, повідомляється на сайті Державної прикордонної служби України.

Читайте такожУкраїнські прикордонники виявили "посилку" для терористів

Також нагадаємо, що вчора на Луганщині в районі населеного пункту Астахово, що в Свердловському районі, обстріляли прикордонний наряд. Троє прикордонників здійснювали охорону державного кордону. Під час руху на автомобілі «Нива» їх обігнав і підрізав автомобіль «Газель» без номерних знаків. Невідомі особи в камуфляжі та масках відразу відкрили вогонь по прикордонниках. Тільки завдяки маневру водія вдалося уникнути загибелі всіх військовослужбовців.

Відео дня

Двоє прикордонників отримали поранення. Їх доставили в одну з районних лікарень області. Одного з них було прооперовано, у нього важке вогнепальне проникаюче поранення у черевну порожнину, поки що його стан залишається важким. Іншому військовослужбовцю операція запланована на сьогодні, у нього непроникаюче вогнепальне поранення м'яких тканин черевної порожнини та грудної клітини.