ТСН

Європа програє Росії інформаційну війну. Таку думку в інтерв'ю ТСН висловив посол Іспанії в Україні Херардо Анхель Бугайо Оттоне.

"Якщо подивитись на ситуацію у перспективі, сумнівів, хто виграє, немає. Україна виграє без жодного сумніву", - заявив посол, зауваживши, що перемога України - це лише питання часу.

Однак, на його думку, є інша дуже важлива тема – це пропагандистка війна, яка зараз у повному розпалі. "Але вона (війна, - ред.) одностороння. Це питання не політичне, а майже філософське", - зауважив Оттоне.

Читайте такожРосійські ЗМІ вигадали фейк про звільнення українських військових з частини, якої не існує

"З нашого боку ніхто не протистоїть цій пропаганді, не існує жодного представника, ні організації, які б відповідали за західну пропаганду. Існує вільна інформаційна гра ЗМІ, і вважається, що власне модель, яка пропонується, настільки приваблива сама по собі – імперія закону, гідності, свободи та демократії - що неможливо боротись проти неї", - прокоментував посол Іспанії.

Дипломат наголосив, що існують тисячі ЗМІ, які говорять правду, і ще стільки ж, які говорять відверту брехню, постійно повторюючи її. "І до цього демократичне суспільство не готове", - каже Оттоне.

При цьому він зазначив, що не бачить нічого поганого у пропаганді достойних цінностей, які цього вартують.

Читайте також«Росія 24» при перекладі грубо перебрехала промову Порошенка на інавгурації

"Ми звикли до інших форм роботи, але по дієвості їх неможливо порівняти. Я вважаю, що його (пропагандистський апарат, - ред.) треба створювати, і як найшвидше. Ми таким чином убезпечимо себе від безглуздих страждань", - вважає посол.

Тим не менш Оттоне впевнений, що із пропагандою можна боротися.

Читайте такожРада просить міжнародні журналістські організації дати оцінку інформаційній агресії Росії

"Наприклад, ми постійно чули брехливі звинувачення київської влади і Майдану в фашизмі та нацизмі. І це було безкінечно. Проте відбулися чесні і прозорі вибори, на мою думку, бездоганні. І Правий сектор і "Свобода", які ні в якому разі не можна назвати ні фашистськими, ні нацистськими, якщо будемо навіть вважати їх ультраправими, набрали менше трьох відсотків. І ті, хто місяцями кричав про фашистів та нацистів, виглядали безглуздо. І це дуже переконливо. Можна обманювати якийсь час, але рано чи пізно правда проявиться, і треба її таким чином доводити, подаючи правдиву інформацію. І врешті решт ті, хто не вірять, переконаються", - наголосив посол Іспанії в Україні.

Нагадаємо, що сепаратисти на Сході транслюють російську пропаганду за гроші українців. 

Відео ТСН