REUTERS

Про це йдеться в огляді експертів польського аналітичного Центру східних досліджень OSW, текст якого є у розпорядженні УНІАН.

”Українська та російська сторона твердо стоять на своїх позиціях і без серйозних поступок однієї із сторін - що зараз видається малоправдоподібним - прогрес у мирному врегулюванні конфлікту є неможливим”, - вважають експерти.

За їхніми словами, від оголошеного президентом України Петром Порошенком наприкінці минулого тижня семиденного перемир`я більше виграли сепаратисти. Експерти назвали успіхом РФ те, що українська влада погодилася вести переговори з представниками самопроголошених республік.

Відео дня

Читайте такожСьогодні сплив термін наказу Порошенка про припинення вогню на сході України

На думку аналітиків, українська влада погодилась на такі переговори під тиском Європейського Союзу, який прагне мирного врегулювання, а також це є тактичним кроком для того, аби продемонструвати певний успіх запропонованого Порошенком мирного плану і дати можливість відпочити та перегрупуватись українським військовослуєбовцям.

Водночас, попри декларації президента РФ Володимира Путіна і його формальний жест з відкликання дозволу на використання російських збройних сил, терористи фактично продовжили силове протистояння, а Росія тисне на Україну.

Метою Москви залишається вплив на владу України, й одним із засобів досягнення цієї мети є підтримка нестабільності на Донбасі, резюмували польські експерти.