Президент України Віктор ЮЩЕНКО не виступатиме завтра із щорічним посланням до парламенту, якщо політичні сили до ранку не знайдуть порозуміння.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Президент заявив сьогодні в інтерв’ю журналістам.

В.ЮЩЕНКО наголосив, що хотів би виступати у стінах Верховної Ради, коли там спокій і порозуміння. «Я хотів би зробити звернення до парламенту після врегулювання цих двох питань (НАТО і конфлікт між міністром внутрішніх справ Юрієм ЛУЦЕНКОМ та мером Києва Леонідом ЧЕРНОВЕЦЬКИМ – УНІАН), щоб парламент засвідчив наявність політичного порозуміння. Іншими словами, це був би прекрасний фон для країни, для світу… Якщо сьогодні не буде знайдений компроміс, я готовий піти назустріч тим силам, які не бажають, щоб Президент виступав з посланням, перенести його на час, коли вляжуться емоції, які захоплюють сьогодні певні політичні сили», - заявив Президент.

Відео дня

В.ЮЩЕНКО нагадав, що сьогодні зустрічався з лідерами політичних сил і намагався віднайти механізм для відновлення роботи парламенту.

На його думку, запропоновані проекти постанов дозволяли знайти вихід із ситуації. Водночас, на переконання В.ЮЩЕНКА, конфлікт навколо НАТО і Ю.ЛУЦЕНКА є лише камуфляжем, а справжні причини ховаються набагато глибше.

«Це як привід, щоб не дозволити парламенту працювати. Я знаю, є сили, які б цього не хотіли», - підкреслив Президент.