Говорити про ціну на газ для українських підприємств можна буде лише після документального підтвердження ціни його закупівлі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам заявив перший віце-прем`єр-міністр України Олександр ТУРЧИНОВ.

«Складно сьогодні говорить про ціну на газ для споживачів, оскільки, на жаль, у нас немає жодного документа - ні в Кабміні, ні в «Нафтогазі», - де була б зафіксована ціна газу на 2008 рік. На жаль, це факт. В будь-якому разі, мені не відомо про наявність таких документів», - відзначив О.ТУРЧИНОВ, підкресливши, що лише після того, як ціна закупівлі газу буде зафіксована документально, можна буде визначати ціну для споживачів і розмір дотацій держави.

Відео дня

О.ТУРЧИНОВ вважає, що ціну на газ, що купується, необхідно визначати з перспективою років на п`ять, щоб прогнозувати економічні процеси в Україні.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні О.ТУРЧИНОВ заявив, що в даний час немає підписаних між НАК «Нафтогазом» і «Газпромом» угод за наслідками переговорів президентів у Москві.

Нагадаємо, в ході переговорів 12 лютого між президентами України і Росії Віктором ЮЩЕНКОМ і Володимиром ПУТІНИМ була досягнута домовленість про те, що за спожитий Україною в листопаді-грудні 2007 року газ («РосУкрЕнерго» поставляло до України більш дорогий російський газ через скорочення експорту газу з Центральної Азії) буде сплачено за ціною 130 дол. за тис. куб. м., а за імпортний газ, спожитий в січні-лютому 2008 року, – за ціною 179,5 дол. за тис. куб. м.