REUTERS

Про це сказав міністр фінансів США Джек Лью в неділю після дводенної зустрічі голів фінансових відомств учасників G20, повідомляє Українська правда з посиланням на "The Guardian".

В іншому разі, за його словами, Росії загрожує подальша економічна ізоляція.

Читайте такожПутін зібрав Радбез для обговорення своїх планів щодо Донбасу

Відео дня

"Якщо до моменту зустрічі (у листопаді) ситуація не покращитися, я думаю, що президент Путін почує безпосередньо те, що він зараз чує через економічні санкції й інші вислови: що дії Росії неприйнятні", - заявив Лью.

"Мета тут – розв’язати ситуацію, щоб Росія зробила крок до відпрацьовування рішення на дипломатичній основі, щоб Україна могла повернутися до справ самозцілення й розвитку своєї економіки", - сказав міністр фінансів США.

Лью заявив, що США і Європа готувалися разом працювати над санкціями, "доки Росія продовжує загрожувати суверенітету України, прямо чи опосередковано беручи участь у бойових діях там (на Донбасі)".

У суботу міністр фінансів Австралії Джо Хоккей, який головував на зустрічі G20 фінансів у Кернсі, заявив, що учасники зійшлися в позиції, що Росія має брати участь у зустрічі "групи двадцяти", щоб допомогти зняти геополітичні напруженості.