Деякі західні чиновники підштовхують Україну до перемовин з окупантами / фото REUTERS

Колишній радник Офісу президента Володимира Зеленського Олексій Арестович прокоментував ймовірність переговорів між РФ та Україною.

"Не знаю, чи відомо це цивільним людям, але спецслужби сторін, які воюють, знаходяться у постійному контакті. Вони завжди "по-любовно" говорять. І про обмін полоненими, і про все інше - постійно є контакт або напряму, або через посередників. Ділові бесіди завжди проходять так чи інакше", - сказав Арестович.

За його словами, "казочки" про переговори між Києвом та Москвою будуть до кінця війни.

"Президент Зеленський заявив, що жодного солдата РФ на території України - і будуть переговори. Чи будуть переговори після того, як Україна поверне Крим - побачимо. Якщо Росія добровільно виведе окупаційні війська з України, то чому би і не провести перемовини? Але чи виведе вона війська свої? Отож-бо й воно. Тому мочили, мочимо і будемо мочити їх", - додав Арестович.

Переговори з Росією 

Росія грає заявами про переговори з Україною, то відмовляючись від них, то випрошуючи. Натомість позиція України досить чітка - президент Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що переговори з РФ можливі тільки після припинення бойових дій і виведення російських військ до кордонів України 1991 року.

Очільник МЗС Дмитро Кулеба зазначав, що, хоча Росія говорить про бажання закінчити війну, її бомбардування і обстріли українських сіл та міст з метою вбити якнайбільше людей і захопити якнайбільше територій, свідчать про зворотнє.

Вас також можуть зацікавити новини: