Кривонос назвав Фокіна "щуром, що виліз з-під лавки" / фото president.gov.ua

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос назвав першого заступника голови української делегації в ТКГ Вітольда Фокіна «сліпим дурнем» та «маразматиком» після його скандальної заяви щодо війни на Донбасі.

Емоційний пост він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні відбулася жахлива та вопіюща річ: людина, яка представляє Україну у Трьохсторонній контактній групі у Мінську; людина, яка представляє кожного з нас - цивільних громадян, військових, хто пройшов пекло війни з агресором на Донбасі, родини загиблих та дітей, які стали сиротами у боях із загарбником РФ, заявила, що - жодних підтверджень, що це війна з РФ, він не бачить", - прокоментував заступник секретаря РНБО.

Відео дня

"Сліпий дурень!!!!!" - додав Кривонос.

Він нагадав, що Росія вбивала українських військових на Донбасі, використовуючи ПЗРК, ГРАД, танки та гармати.

«ПЗРК, що збивали наші літаки та призвели до гибелі наших пілотів; ГРАДи, танки, гармати, що палили та розривали тіла наших військових - мабуть продаються у кожному супермаркеті. А російські десантники, взяті в полон - лише заблукавші піонери зі зброєю....» - нагадав Кривонос.

«Фокін - це щур, що виліз з-під лавки, який сьогодні всепрелюдно у стінах Верховної Ради нам всім показав справжнє лице «п’ятої колони»…» - вважає він.

З цієї нагоди Кривонос звернувся до президента України Володимира Зеленського з вимогою вилучити Фокіна зі складу тристоронньої контактної групи.

«Пане Президенте! Слова та дії Фокіна принижують нашу Країну,  розхитують українське Суспільство і провокують дестабілізацію ситуації в країні, яку Ви очолюєте!!! Прийміть рішення по вилученню Вітольда Фокіна зі складу тристоронньої контактної групи. Ця людина не є рушійною силою до нашої Перемоги та Миру України в російсько-українській війні!» - написав заступник секретаря РНБО.

«Женіть з ганьбою цього маразматика!!!» - закликав наостанок він.

Читайте такожПан Фокін має піти з ТКГ - Єрмак

Що заявляв Фокін про Донбас

  • Сьогодні Фокін на засіданні комітету парламенту заявив, що поки не бачив підтверджень того, що Росія веде війну проти України. "Що стосується війни. Я не політик і зробити якесь визначення цього я не можу. Тому ніякого підтвердження, що там ведеться війна між Росією і Україною поки я не бачив", - сказав він.
  • Після цих слів і попередніх подібних заяв Фокіна у Раді ініціювали його відкликання зі складу Мінської переговорної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. 
  • Також з'явилася емоційна реакція глави МВС Арсена Авакова.