Парламент уже 5 разів збирався на позачергові засідання, але депутат їх пропустив / Фото УНІАН

Народний депутат від партії «Слуга народу» Андрій Холодов з початком карантину та після звернення президента Володимира Зеленського до українських громадян із закликом повернутися в країну найближчим часом через закриття кордонів, виїхав на Кіпр і відтоді не повертався в Україну.

Про це повідомили журналісти-розслідувачі програми «Схеми: корупція в деталях».

Холодов вилетів у місто Ларнака (Кіпр) 15 березня – за два дні до анонсованого президентом припинення регулярного пасажирського авіасполучення.

Відео дня

Читайте такожКабмін на наступному засіданні розгляне нові послаблення карантину

Відтоді народний депутат не повертався – тобто вже півтора місяця перебуває за межами країни.

Парламент уже 5 разів збирався на позачергові засідання, але депутат їх пропустив. Крім того, Холодов пропустив також засідання комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, у якому є заступником голови. Водночас в інших засіданнях комітету брав участь у режимі онлайн.

Станом на 29 квітня депутат від «Слуги народу» залишався на Кіпрі та не прибував до України, це «Схемам» підтвердили три непов’язані між собою джерела – одне серед правоохоронців Кіпру із доступом до бази перетину кордону цієї держави, друге – в українській авіакомпанії, і третє – в ДПСУ.

За інформацією журналістів, Холодов із дружиною мають маєток поблизу кіпрського міста Лімасол, де донедавна була зареєстрована компанія – власник столичних МАФів, що вивело журналістів на стосунок родини депутата до столичного тютюнового бізнесу.

За даними журналістів «Схем», на Кіпрі депутат Холодов із дружиною мають у власності маєток поблизу узбережжя у місті Лімасол. Саме у цьому маєтку донедавна була зареєстрована кіпрська фірма-власник сотень київських МАФів, що зрештою вивело журналістів на стосунок родини депутата до столичного тютюнового бізнесу.

"А отже, він міг діяти у своїх власних інтересах, коли лобіював у Верховній Раді правку, що збільшує заробітки для роздрібних торговців цигарками. Цим фактом, зрештою, зацікавилось НАБУ", – пишуть журналісти.

Як повідомляв УНІАН, мер Києва Віталій Кличко не надав відповіді на запитання, чи вважає він за необхідне ініціювати виведення зі складу наглядової ради холдингової компанії «Київміськбуд» Володимира Слончака, який був днями звільнений з посади заступника голови КМДА через інцидент з поліцейськими і якому суд обрав запобіжний захід.