Президент каже, що відсутність грошей у фонді - фейк / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що у фонді боротьби з COVID-19 є «майже всі кошти».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам під час робочої поїздки до Харківської області.

Коментуючи інформацію про те, що нібито фонд боротьби з COVID-19 вже майже порожній, Зеленський сказав:

Відео дня

«Це неправда, це історія з великим фейком, які підігрівають різні люди, журналісти… запитуйте міністра охорони здоров'я, прем'єр-міністра. Вони достатньо часто комунікують цю інформацію, з COVID-ним фондом все в порядку».

Президент зазначив, що з цим фондом «все в порядку», «там майже всі кошти є».

Читайте такожГолова "Слуги народу" пояснив, чому за гроші з "коронавірусного" фонду будують дороги

Що відомо про фонд боротьби з коронавірусом

Згідно з даними Мінфіну, станом на 24 липня уряд розподілив 66 млрд гривень коштів фонду боротьби з COVID-19 за пріоритетними напрямами. Таким чином, обсяг виділених коштів з фонду досяг обсягу бюджетного призначення, затвердженого в державному бюджеті на 2020 рік для фонду.

Касові видатки коштів фонду станом на 22 липня становили 9,7 млрд грн. 

«Перш за все 16 млрд грн виділено для системи охорони здоров'я, зокрема для забезпечення медиків засобами індивідуального захисту, для виплати їм підвищеної заробітної плати, закупівлі для лікарень необхідного обладнання, у тому числі й апаратів штучного дихання, а також для будівництва, реконструкції та ремонту приймальних відділень опорних закладів охорони здоров'я в госпітальних округах», - йдеться в повідомленні.

Для фінансування фонду з безробіття було виділено близько 7 млрд грн, з яких 2,7 млрд грн - на допомогу з часткового безробіття. Ще 1,2 млрд грн було виділено Мінсоцполітики для фізосіб-підприємців, які не можуть працювати через карантин і мають дітей у віці до 10 років.

«Також 2,5 млрд грн направлено на доплати військовослужбовцям, поліцейським і категоріям, які забезпечують життєдіяльність населення. Крім того, 35 млрд грн піде на реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг», - зазначили в міністерстві.