За словами Ляшка, карантинні заходи працюють, якщо їх дотримуватись / Фото УНІАН

Карантинні заходи, які ввели у березні, врятували сотні тисяч людей.

Про це в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" на 1+1 заявив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

Так, ведуча Наталя Мосейчук запитала в нього, чи не боїться він, що після того, як заборонили виходити з дому, хоча такої потреби не було, люди будуть вірити МОЗ далі.

Відео дня

"Вам багато хто зараз згадує, як ви пояснювали, що карантин, який був введений в березні, - він в тому числі був і для того, щоб підвищити рівень тривоги людей. Щоб люди захвилювались і все ж таки, як каже міський голова Києва, не шастали. І вам це згадують, тому що кажуть, що немає тієї віри до очільників держави, які тоді казали сидіти вдома, хоча такої загрози не було. Зараз 800 на день в нас прибуває - і нам кажуть "ой-ой-ой, ви якось схаменіться і подумайте про свою безпеку", – сказала вона. 

На це Ляшко відповів, що апелюватиме двома фактами. 

Читайте такожВ ОП розповіли про стан здоров'я хворої на коронавірус дружини Зеленського

"Ви побачите динаміку, яка є сьогодні в світі. Ми бачимо кількість випадків. І зараз легко апелювати, вишукувати і виривати певні слова з контексту, які були сказані. Ми говорили про те, що деякі протиепідемічні заходи мають в тому числі і емоційний психологічний контекст. От і все, що ми говорили. Ніхто нікого не збирається залякувати. Наше завдання - переконати вас в тому, що карантинні заходи працюють. Дотримання всіх протиепідемічних заходів дає свій позитивний ефект. І ми можемо сьогодні з впевненістю сказати, що введені у березні карантинні заходи дозволили нам врятувати сотні тисяч людських життів тільки на території нашої держави", – сказав він.

Як повідомляв раніше УНІАН, в Україні кілька днів поспіль фіксується рекордна кількість нових хворих на коронавірус COVID-19.